Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Ένας Συμβολικός Εορτασμός στο Σχολείο μας

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΑπό το Τοπικό στο ΠαγκόσμιοΔημοκρατία και Συμμετοχή στο ΣχολείοΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησηςΠροαγωγή των Τεχνών και του Πολιτισμού

Σήμερα, το σχολείο μας σήκωσε τη σημαία της αλληλεγγύης και της φροντίδας προς τα αδέσποτα ζώα. Με αφορμή την Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων, οι μαθητές μας  με τους εκπαιδευτικούς τους αποφάσισαν  να αφιερώσουν αυτήν την ημέρα σε δράσεις που θα αναδείξουν τη σημασία της φροντίδας προς τα ζώα που έχουν ανάγκη.

 Οι μαθητές του ολοήμερου προγράμματος, με τη στήριξη της δασκάλας των εικαστικών, ενώθηκαν σε μια κοινή προσπάθεια ζωγραφίζοντας μια  τοιχογραφία στον τοίχο του σχολείου μας.

Μια ακόμα πρωτοβουλία ήταν η ψηφοφορία για το σύνθημα που θα αντιπροσωπεύει την κοινότητά μας. Με δημοκρατικό τρόπο, όλο το σχολείο είχε τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του και να επιλέξει το σύνθημα που θα μας συνοδεύει.

Με αυτές τις δράσεις, οι μαθητές μας όχι μόνο ενίσχυσαν το δεσμό τους με τη φύση και τα ζώα, αλλά και έδωσαν ένα σημαντικό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινότητάς μας. Ας συνεχίσουμε  να δρούμε για το καλό των ζώων και του πλανήτη μας, δείχνοντας πάντα αγάπη και φροντίδα.

About the author