Όταν το Σκουπίδι Ονειρεύεται να Γίνει Λουλούδι στο Μουσείο Βορρέ.

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΕκπαιδευτικές δράσειςΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησηςΠροαγωγή των Τεχνών και του ΠολιτισμούΣχολική ζωή

Δημιουργικότητα, και ένα ταξίδι στη μαγεία της ανακύκλωσης. Έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την  επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο Μουσείο Βορρέ, με θέμα “Όταν το σκουπίδι ονειρεύεται να γίνει λουλούδι!”

Οι μαθητές μας βιώσανε μια πραγματική μεταμόρφωση, καθώς ξεδίπλωσαν τις φαντασιώσεις τους και ανακάλυψαν τον κόσμο της ομορφιάς που κρύβεται ακόμα και στα απλά, καθημερινά αντικείμενα που συνήθως αγνοούμε.

Μετά την ξενάγηση, οι μαθητές  στο εικαστικό εργαστήριο, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους μικρά καλλιτεχνικά αριστουργήματα. Η φαντασία τους έλαμψε και η ανακύκλωση έγινε πηγή έμπνευσης.

Πέρα από την τεχνική πλευρά, οι μαθητές ενισχύθηκαν και στον περιβαλλοντικό τομέα, καθώς κατανόησαν τη σημασία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης.

Αυτή η εμπειρία αφήνει στους μαθητές μας ένα βαθύτερο μήνυμα: Κάθε πράγμα, ανεξαρτήτως πόσο απλό ή ασήμαντο μπορεί να φαίνεται αρχικά, κρύβει το δυναμικό να γίνει κάτι πανέμορφο, αρκεί να έχουμε τη φαντασία να το δούμε.

About the author