Η Μαγική Ορχήστρα της Ανακύκλωσης: Όταν τα Άχρηστα Υλικά Γίνονται Συμφωνία Τέχνης και Βιώσιμης Δημιουργίας.

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΑρχικήΔημιουργίες μαθητώνΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή των Τεχνών και του ΠολιτισμούΣχολική ζωή

Καλωσορίσατε στη μαγική ορχήστρα της ανακύκλωσης μέσα από την τέχνη! Τα άχρηστα υλικά γίνονται πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, μεταμορφώνοντας το ανεπιθύμητο σε κάτι μοναδικό.

 Η δασκάλα της Μουσικής κ. Καμπουράκη και οι μαθητές  συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια ορχήστρα που ξεχωρίζει όχι μόνο για τον ήχο της αλλά και για την προέλευση των μουσικών της οργάνων.

Όλα ξεκινούν από κουτιά παπουτσιών, ρολά από χαρτιά κουζίνας και υγείας, από μεταλλικές συσκευασίες καφέ και  μπισκότων από καπάκια μεταλλικά και πλαστικά  και πολλά ακόμα υλικά που   κανονικά θα πετάγονταν  στα  σκουπίδια. Όμως, στα χέρια των μαθητών μας μαζί με την εμπνευσμένη καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής,  αυτά μετατρέπονται σε μια ορχήστρα κρουστών,  έγχορδων  και τις επόμενες εβδομάδες και πνευστών οργάνων.

Με αυτήν την  προσέγγιση, δεν αναδεικνύουμε μόνο την ομορφιά της μουσικής αλλά και τη σημασία της ανακύκλωσης. Μέσα από την τέχνη, μαθαίνουμε να βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, να εκτιμούμε την αξία του ανακυκλώσιμου υλικού και να δημιουργούμε κάτι υπέροχο από κάθε τι πεταμένο.

 Στην πραγματικότητα, τα άχρηστα δεν υπάρχουν. Είναι μόνο η αρχή ενός νέου ρυθμού και μιας νέας μελωδίας.


About the author