Συμμετοχή του Σχολείου μας στην Εκστρατεία “Μίλα Τώρα”: Ενάντια Στην Σχολική Βία Και Εκφοβισμό.

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΑπό το Τοπικό στο ΠαγκόσμιοΠροαγωγή της μάθησηςΠροαγωγή Υγείας

Εν όψει της 6ης Μαρτίου, της Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό, το Σχολείο μας συμμετέχει  στην εκστρατεία “Μίλα Τώρα”. Με τη χρήση των τσαντών τους, οι μαθητές   κατέγραψαν το σύνθημα “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” ως ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης προς τα θύματα ενδοσχολικής βίας. Αυτή η δράση αποτελεί έναν δυναμικό τρόπο να εκφραστεί η αντίθεσή μας σε κάθε μορφή βίας ή εκφοβισμού στο εκπαιδευτικό μας περιβάλλον.

Μέσα από τη δράση της Δ΄  Δημοτικού και τμημάτων της Α΄, Β΄  καθώς και δράσεις όλων των τμημάτων στις τάξεις τους και σε συνεργασία με τον οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, δεσμευόμαστε να αναδείξουμε τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλικού περιβάλλοντος στο σχολείο μας.

Η εκστρατεία “Μίλα Τώρα” έχει ως βασικό στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για τον εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία, καθώς και να ενθαρρύνει τους μαθητές να μιλήσουν και να αναζητήσουν βοήθεια όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Με το μήνυμα “Μίλα Τώρα”, καλούμε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας να ανοίξουν την καρδιά τους, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον αμοιβαίας στήριξης και κατανόησης.

Μέσα από δράσεις και ενημερωτικά προγράμματα όπου έγιναν στις τάξεις στόχο έχουμε  να ενισχύσουμε την επίγνωση και την αλληλεγγύη στο Σχολείο μας. Κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα και το καθήκον να προασπίζει την αξιοπρέπειά του και των άλλων, και να αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας για τη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα έργα των μαθητών μας και τον σύνδεσμο της ιστοσελίδας του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ όπου έχει αναρτηθεί η δράση των παιδιών της Δ τάξης.

 Με την αγάπη, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

πατήστε εδώ για να δείτε την ανάρτηση “Μίλα Τώρα” στο Χαμόγελο του παιδιού.

About the author