Θεατρική Παράσταση “Μπες Στα Παπούτσια Μου”: Μια Εμπειρία Ενσυναίσθησης και Εκπαίδευσης

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησηςΠροαγωγή Υγείας

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την προαγωγή της κατανόησης, του σεβασμού και της ανοχής στο σχολικό περιβάλλον, η ομάδα Ονειροδράμα παρουσίασε μια θεατρική παράσταση με τίτλο “Μπες στα παπούτσια μου”. Αυτή η παράσταση, που παρακολούθησαν οι μαθητές της Α και Δ τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, δεν ήταν απλά μια παράσταση, αλλά μια εμπειρία που τους άγγιξε βαθιά και τους δίδαξε σημαντικά μηνύματα.

Μέσα από τον κόσμο του θεάτρου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ενεργά και να βιώσουν την επικοινωνία μέσα από τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική. Όμως, η πραγματική ουσία της παράστασης ήταν η δυνατότητα των παιδιών να ταυτιστούν με τη διαφορετικότητα. Μέσα από αυτήν την εμπειρία εν συναίσθησης, τα παιδιά κατανόησαν τον σεβασμό προς τον άλλον και τη σημασία της ανοχής.

Μέσα από τους ρόλους που υιοθέτησαν στην παράσταση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τη συμπεριφορά του θύματος και του θύτη. Μπήκαν στα παπούτσια του άλλου και κατάλαβαν πώς ο σχολικός εκφοβισμός επηρεάζει τη ζωή και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου. Αυτή η εμπειρία ανοίγει διάλογο και βοηθάει στην ανάδειξη λύσεων για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον εκφοβισμό στο σχολείο.

Η πρωτότυπη ιστορία της παράστασης αλληλεπιδρά με φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια, προσδίδοντας ένα χαρούμενο και διασκεδαστικό ύφος στην εκδήλωση.

Το μήνυμα που μεταφέρθηκε μέσα από αυτήν τη θεατρική εμπειρία είναι σημαντικό και επίκαιρο. Η διαφορετικότητα είναι κάτι που πρέπει να γίνεται αποδεκτό και να γίνεται σεβαστό. Μέσα από την τέχνη και την εμπειρία, τα παιδιά μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους με πιο ανοιχτό μυαλό και καρδιά, δημιουργώντας έτσι ένα καλύτερο και πιο συμπονετικό περιβάλλον για όλους.

About the author