Ένα Ταξίδι Αμοιβαίας Ανακάλυψης: Η Επίσκεψη των Μαθητών από το Σχολείο Κωφών  και Βαρήκοων στο Σχολείο Μας

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΑπό το Τοπικό στο ΠαγκόσμιοΔημοκρατία και Συμμετοχή στο ΣχολείοΕκπαιδευτικές δράσειςΠροαγωγή της μάθησης

Σήμερα, το σχολείο μας είχε τη χαρά να υποδεχτεί μια ιδιαίτερη αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών από το Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων. Ήταν μια εμπειρία που διαμόρφωσε νέες γέφυρες και διαπολιτισμικές συνδέσεις, ενισχύοντας την κοινότητα της μάθησης και της κατανόησης.

Η ανταλλαγή πολιτισμικών εκφράσεων και η εναλλακτική επικοινωνία έδωσε νέο νόημα στην εκπαίδευση.  Με τα κάλαντα της Άνοιξης που αντηχούσαν σε νοηματική απόδοση από τη ΣΤ΄ Δημοτικού, κατανοήσαμε την ομορφιά της ποικιλομορφίας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που μοιραζόμαστε.

Οι μαθητές από το Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γεμάτη αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση. Με νοηματική απόδοση ποιημάτων, τραγουδιών και παιχνιδιών, ανταλλάξαμε όχι μόνο λέξεις αλλά και συναισθήματα, δημιουργώντας ένα δίκτυο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συμπαράστασης. Η εμπειρία αυτή δεν μας δίνει μόνο χαρά αλλά και μας εμπνέει να συνεχίσουμε να αναζητούμε τις διαφορετικότητες μας ως πηγή εμπλουτισμού και να εργαζόμαστε για έναν κόσμο που αγκαλιάζει και αξιοποιεί την ποικιλομορφία του. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπειρία αυτή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να ανακαλύπτουμε μαζί. Οι κάρτες με το ελληνικό αλφάβητο σε νοηματική απόδοση που πήραμε δώρο από τους μαθητές του σχολείου Κωφών και Βαρήκοων και τα βραχιόλια του Μάρτη που οι μαθητές μας πρόσφεραν με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μας, στους μαθητές που φιλοξενήσαμε, είναι ένα ενθύμιο της εκδήλωσης αυτής και της ειλικρινούς φιλοξενίας.

About the author