Ανακάλυψη Ιστορίας και Αξιών: Η ΣΤ Τάξη Επισκέπτεται το Πολεμικό Μουσείο

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησης

Είναι μεγάλη  χαρά να μοιραστούμε  την  εμπειρία της επίσκεψης της ΣΤ  τάξης στο Πολεμικό Μουσείο στις 29/2/2024.

Η επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο αποτελεί ένα ταξίδι στο παρελθόν και στις ιστορικές στιγμές που διαμόρφωσαν το παρόν μας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν εκθέσεις με σπάνια αντικείμενα, πολεμικά αρχεία, και να μάθουν για τις μάχες, τους ήρωες και τις θυσίες που έγιναν για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Μέσα από τις ξεναγήσεις και τις δραστηριότητες, οι μαθητές ανακάλυψαν τη σημασία των ιστορικών γεγονότων και ανέπτυξαν ευαισθησία για τις αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνονται να σκέφτονται κριτικά και να αναρωτιούνται για τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι προηγούμενες γενιές στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Η επίσκεψή μας στο Πολεμικό Μουσείο αποτελεί ένα βαθύτατα εκπαιδευτικό και εμπνευστικό ταξίδι που ενισχύει την αίσθηση της ταυτότητας, της ευθύνης και της κοινωνικής συνείδησης στους μαθητές μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η εμπειρία αυτή  θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να αναζητούν τη γνώση και την αλήθεια σε κάθε τους βήμα

About the author