“Ήλθε, ήλθε χελιδόνα…”, μια εκπομπή της Στ’ τάξης στο μαθητικό ραδιόφωνο

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΑπό το Τοπικό στο ΠαγκόσμιοΠροαγωγή της μάθησης

Με μεγάλη μας χαρά, το σχολείο μας συμμετέχει ξανά φέτος στο Ευρωπαϊκό μαθητικό ραδιόφωνο (https://europeanschoolradio.eu/el). Στην πρώτη μας εκπομπή για φέτος, η οποία  θα μεταδοθεί  τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 3:00 μ.μ., οι   μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μας  παρουσιάζουν το παραδοσιακό έθιμο των «Χελιδονισμάτων» ενώ παράλληλα οι μαθητές της Β’, Δ’ και Ε’ τάξης μας τραγουδούν γνωστά «χελιδονίσματα». Το έθιμο αυτό που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και που είναι διαδεδομένο σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας ακόμα και σήμερα, μας μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της αναγέννησης της φύσης και κατ’ επέκταση της αφύπνισης και της ανανέωσης  στη ζωή των ανθρώπων.

Συνδεθείτε μαζί μας στη διαδικτυακή συχνότητα του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου για να απολαύσετε τα παιδιά μας να ξεδιπλώνουν τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα τους και να χαρείτε μαζί τους.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να ακούσετε το podcast το οποίο θα είναι διαθέσιμο μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα της εκπομπής στο ESR (European School Radio).

Εκτός όμως από την προγραμματισμένη εκπομπή, στο μαθητικό ραδιόφωνο έχει ανέβει και το podcast που δημιουργήσαμε το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε άμεσα ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

https://europeanschoolradio.eu/el/episode/10367

About the author