Επίσκεψη Γονέα Αξιωματικού της Αστυνομίας: Ευαισθητοποίηση και Ενημέρωση για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου.

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΔημοκρατία και Συμμετοχή στο ΣχολείοΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησηςΣχολική ζωή

Την Τετάρτη 14/02/2024 ο κος Τσιαλογιάννης, γονέας, αξιωματικός της αστυνομίας και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , προσήλθε στο σχολείο μας για να μιλήσει στους μαθητές και μαθήτριες  της Γ΄ τάξης για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου, η οποία γιορτάστηκε φέτος στις 6 Φεβρουαρίου.

Η παρουσία του  ήταν η αφορμή για μια σημαντική συζήτηση σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου, τους κινδύνους που ενέχει και τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης σε αυτό τον ψηφιακό κόσμο.

Ο κος Τσιαλογιάννης παρουσίασε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο. Μίλησε για τις απειλές που μπορεί να κρύβει ο κυβερνοχώρος, όπως οι ανεπιθύμητες επαφές, η διαδικτυακή παρενόχληση και βία. Επιπλέον, επισήμανε τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της αποφυγής της διαδικτυακής αυτοαποκάλυψης.

Μέσα από ζωντανές παραδείγματα και πραγματικές ιστορίες, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών. Επεσήμανε πώς η διαδικτυακή δραστηριότητα μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή τους και πώς μια απερίσκεπτη συμπεριφορά στο διαδίκτυο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσωπική τους  ζωή.

Μετά την παρουσίασή του,  απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών, τους παρείχε συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους ενθάρρυνε να είναι επιφυλακτικοί και ενεργοί στην προστασία τους στον κυβερνοχώρο.

Στο τέλος δώρισε σε κάθε παιδί δύο βιβλιαράκια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: το παραμύθι της Κάρμεν Ρουγγέρη  «Ο Σίφης ο ποντικός και το διαδίκτυο» και το τετράδιο δραστηριοτήτων : «Σχολή Cyberkid για παιδιά»

About the author