Συνεργασία Δύο Σχολείων για τη Δημιουργία Σχολικής Αγγλικής Εφημερίδας

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΔημιουργίες μαθητώνΕκπαιδευτικές δράσειςΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησηςΣχολική ζωή

Το σχολικό περιβάλλον είναι μια πηγή δημιουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Ένα παράδειγμα αυτής της συνεργασίας είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι Ε΄ τάξεις του σχολείου μας και του 7ου Δημοτικού Αμαρουσίου, με τον συντονισμό των καθηγητριών αγγλικής, κυρίας Βασούρη από το δικό μας σχολείο και κυρίας Σάλτα από το 7ο.

Με στόχο την ενίσχυση της γλωσσικής διαπαιδαγώγησης και της δημιουργικότητας των μαθητών, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας αγγλικής σχολικής εφημερίδας. Η διαδικασία ξεκίνησε με συζητήσεις μεταξύ των δύο τάξεων, όπου οι μαθητές αντάλλαξαν ιδέες και θέματα που θα κάλυπτε η εφημερίδα τους.

Οι μαθητές ανέλαβαν τον ρόλο των δημοσιογράφων και ξεκίνησαν τη συγγραφή άρθρων στην αγγλική γλώσσα. Από αναφορές για την καθημερινή ζωή στο σχολείο και τις δραστηριότητες των μαθητών, μέχρι θεματικές που αφορούσαν  την τέχνη, τα άρθρα κάλυψαν θέματα που απασχόλησαν τους μαθητές.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων ήταν αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Οι μαθητές αντάλλαξαν ιδέες, εμπειρίες και προοπτικές, ενώ οι καθηγήτριες αγγλικής καθοδήγησαν και υποστήριξαν τη διαδικασία.

Η εφημερίδα αποτελεί πραγματικότητα και πηγή έμπνευσης για τους μαθητές και το σχολείο μας. Η επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία αποδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας και της εκπαιδευτικής και δημιουργικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τους μαθητές μας για μελλοντικές δράσεις.

About the author