Η  Παράσταση “Ο Μάγκας: Μια Ιστορία Φιλίας και Περιπέτειας”  Άνοιξε Αυλαία Για Τους Μαθητές Της Δ΄ Τάξης Στο Θέατρο Ακάδημος.

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΕκπαιδευτικές δράσειςΠροαγωγή των Τεχνών και του ΠολιτισμούΣχολική ζωή

Τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024, η αίθουσα του Θεάτρου Νέος Ακάδημος γέμισε με χαμόγελα και ενθουσιασμό καθώς άνοιξε η αυλαία για την παιδική παράσταση «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα, για τους μαθητές της Δ΄ τάξης.

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, φέρνοντας μαζί τους τον αγαπημένο τους σκύλο, τον Μάγκα. Ο Μάγκας, που απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αναζητά και τον σεβασμό των μεγάλων, προσπαθώντας να αποδείξει τον εαυτό του με μια “ηρωική” πράξη.

Μέσα στις περιπέτειες και τα αναπάντεχα εμπόδια που συναντά στον “έξω κόσμο”, ο Μάγκας βρίσκει φίλους και συμπαραστάτες στο πρόσωπο ενός αδέσποτου σκύλου. Με τη βοήθεια αυτού του απροσάρμοστου συντρόφου, μαθαίνει να επιβιώνει και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του κόσμου.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης απόλαυσαν μια συγκινητική παράσταση που τους δίδαξε σημαντικά μαθήματα για τη φιλία, την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα. Η ιστορία του Μάγκα τους έδειξε πώς οι πραγματικοί ήρωες βρίσκονται συχνά στις πιο απρόσμενες φιλίες και πώς οι δυσκολίες μπορούν να γίνουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και μάθηση.

Μετά το τέλος της παράστασης, οι μαθητές μιλούσαν με ενθουσιασμό για τα μαθήματα που έμαθαν και τις συναισθηματικές στιγμές που ζήσανε. Αυτή η εμπειρία αποτέλεσε έναν αξέχαστο τρόπο για τους μαθητές να συνδεθούν και να μάθουν σημαντικά μαθήματα για τη ζωή.

About the author