“Χαρτί σε Δράση: Η Ανακύκλωση Χαρτιού στα Τμήματά Μας!”

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΔημοκρατία και Συμμετοχή στο ΣχολείοΕξοικονόμηση Πόρων

Με χαρά ανακοινώνουμε μια  δράση που εφαρμόζεται από τους μαθητές μας για την προώθηση της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στο σχολείο μας.

Κάθε τμήμα του σχολείου μας έχει εγκαταστήσει αυτοσχέδιους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, με σκοπό τη συλλογή του άχρηστου χαρτιού με στόχο την ανακύκλωση του. Οι μαθητές, με την ενεργή συμμετοχή τους, τοποθετούν το χαρτί στους ειδικούς κάδους, προωθώντας έτσι την ανακύκλωση και τη μείωση των αποβλήτων.

Κάθε Παρασκευή, η ομάδα ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, συλλέγει το ανακυκλώσιμο χαρτί, το ζυγίζει και το τοποθετεί στον μεγάλο κάδο ανακύκλωσης που διαθέτει το σχολείο μας στην αυλή του. Αυτή η πρακτική ενισχύει τη συνείδηση για τη σημασία της ανακύκλωσης και διδάσκει τους μαθητές για την ανάγκη της αειφορίας.

Παράλληλα, σε έναν συγκεκριμένο χώρο του σχολείου, συλλέγουμε πλαστικό και αλουμίνιο, με στόχο την ανταποδοτική ανακύκλωση. Αυτή η διπλή προσπάθεια των μαθητών μας αναδεικνύει την αποφασιστικότητά τους για τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινότητας και τη φροντίδα του περιβάλλοντος μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους και καλούμε τη σχολική μας κοινότητα να στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία που συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο υγιούς και βιώσιμου περιβάλλοντος.

About the author