Ασπίδες Ενάντια στον Εκφοβισμό και τη Βία: Η Δύναμη της Αυτογνωσίας και της Αυτοπεποίθησης στο Δ2

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΔημιουργίες μαθητώνΔημιουργικές -Εκπαιδευτικές ΠροτάσειςΕκπαιδευτικές δράσειςΌλες οι Ανακοινώσεις

Με  χαρά θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη δράση που έχει γίνει στο Δ2. Οι μαθητές σε συνεργασία με τη δασκάλα τους και αφού συζήτησαν το θέμα του εκφοβισμού και του λόγου για τη μη χρήση βίας, δημιούργησαν μια σειρά από ασπίδες με σκοπό να τους θωρακίσουν από κάθε μορφή εκφοβισμού. Αυτές οι ασπίδες δεν είναι απλές χειροτεχνίες, είναι σύμβολα του ενδιαφέροντος να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για κάθε μαθητή. ..

Το μήνυμα που μεταφέρουν αυτές οι ασπίδες είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Θυμίζουν στους μαθητές μας τη σημασία των ταλέντων, της προσωπικότητάς τους, των βιωμάτων τους και των σημαντικών ανθρώπων από το περιβάλλον τους. Περισσότερο από αυτό, όμως, οι ασπίδες υπογραμμίζουν τη σημασία της πίστης στον εαυτό τους. Είναι αυτή η πίστη που μπορεί να τους χαρίσει τη δύναμη να αντισταθούν σε ο,τιδήποτε τους κάνει να πιστέψουν πως δεν αξίζουν ή πως είναι μόνοι.

Ας αφήσουμε λοιπόν την αγάπη και την περηφάνεια για τον εαυτό τους να γίνουν η ασπίδα τους. Ας σταθούμε δίπλα τους, να τους υποστηρίζουμε και να τους ενθαρρύνουμε σε κάθε βήμα τους.

About the author