Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο XPLORE: Μια Ανακάλυψη της Επιστήμης μέσω της Μεθόδου STEAM

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησης

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, η ΣΤ τάξη είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο της επιστήμης μέσω της επίσκεψης στο XPLORE. Μέσα από τη διδακτική μέθοδο STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη, Μαθηματικά), οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε θέματα που καλύπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό, την παραγωγή φωτός και ενέργειας, τον ρόλο του νερού στη φύση και βασικές έννοιες της μηχανικής.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα. Μέσα από την παραγωγή φωτός και ενέργειας, οι μαθητές κατανόησαν τη σημασία της ενέργειας στην καθημερινότητά μας και πώς αυτή επηρεάζει το περιβάλλον μας.

Μέσα από την εξέταση του κυρίαρχου στοιχείου της φύσης, του νερού, οι μαθητές κατάλαβαν τη σημασία της διατήρησης των υδάτινων πόρων και του ρόλου που διαδραματίζει στην οικολογική ισορροπία.

Τέλος, μέσα από βασικές έννοιες της μηχανικής, οι μαθητές εξερεύνησαν πώς η τεχνολογία και η μηχανική επηρεάζουν την καθημερινότητά μας και πώς μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωσή της.

 Αυτή η εμπειρία θα παραμείνει αξέχαστη για τους μαθητές και θα τους εμπνεύσει να συνεχίσουν να εξερευνούν τα μυστήρια του κόσμου που τους περιβάλλει

About the author