Επίσκεψη της Δ Τάξης στο Μουσείο της Ακρόπολης

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή των Τεχνών και του ΠολιτισμούΣχολική ζωή

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, η Δ Τάξη του σχολείου μας είχε την  ευκαιρία να επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θησαυρούς της χώρας μας. Η επίσκεψη αυτή ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να εμβαθύνουν στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, καθώς και να ανακαλύψουν  μυστικά της αρχαίας Αθήνας.

 Οι μαθητές μας  θαύμασαν τα αρχαία γλυπτά,  τα μαρμάρινα αγάλματα, και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα που αναδεικνύουν την εξαιρετική τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας. Κάθε έκθεμα είχε τη δική του ιστορία και σημασία, και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη ζωή και την κουλτούρα των αρχαίων Ελλήνων.

Εντυπωσιακή ήταν η αίθουσα που φιλοξενεί τα γλυπτά του Παρθενώνα. Εκεί, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μνημεία της αρχαίας αθηναϊκής τέχνης, όπως είναι οι Καρυάτιδες και το γλυπτό της Αθηνάς Νίκης.

Η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν μια ευκαιρία  να ανανεώσουμε τον σεβασμό μας προς την ιστορία και την παράδοση της χώρας μας.

About the author