“Αυτοσχέδιος Κομποστοποιητής: Η Παραγωγή του Πρώτου Οργανικού Λιπάσματος, Κομπόστ”

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΕξοικονόμηση ΠόρωνΠροαγωγή της μάθησης

Είμαστε χαρούμενοι να ανακοινώσουμε μια πράξη συνεργασίας ανάμεσα στους  μαθητές του Δ3΄,  με τους μαθητές που συμμετείχαν προαιρετικά  από τις Α΄ και Β΄ τάξεις του ολοήμερου προγράμματος.

Τα παιδιά μας, εμπνευσμένα από την αγάπη τους για το περιβάλλον και την αειφορία, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα οργανικά απορρίμματα από το φαγητό που καταναλώνουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί,  με τη συμμετοχή ορισμένων μαθητών του Δ3΄ που παρέδωσαν οργανικά απορρίμματα από τα σπίτια τους δημιούργησαν το πρώτο χώμα κομπόστ από τον αυτοσχέδιο κομποστοποιητή, που είχαμε κατασκευάσει, από παλιούς κάδους σκουπιδιών αφού πρώτα ανοίξαμε τρύπες για τον καλό αερισμό τους. Επίσης είχε καταρτιστεί ένας κατάλογος οργανικών απορριμμάτων που μπορούν να τοποθετηθούν στον αυτοσχέδιο κομποστοποιητή και αναρτήθηκε σε κάθε τμήμα για να είναι εύκολα προσβάσιμος. Επίσης είχε προηγηθεί ενημέρωση των μαθητών για τον τρόπο χρήσης του κομποστοποιητή μας καθώς και ενημέρωσή τους για το ποια απορρίμματα μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτόν.   Το φυσικό αυτό λίπασμα κομπόστ σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε στην παραγωγή λαχανικών στον σχολικό μας κήπο.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας αναπτύσσουν βιώσιμες πρακτικές, ενώ παράλληλα συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, αυτή η πρωτοβουλία διδάσκει στα παιδιά μας τη σημασία της συνεργασίας και της ανάληψης δράσης για το κοινό καλό.

Σας προσκαλούμε όλους να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

About the author