Πρόγραμμα Υιοθεσίας: Το Έργο Ενότητας Μεταξύ Μαθητών της ΣΤ΄ και Α΄ Τάξης

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΔημοκρατία και Συμμετοχή στο ΣχολείοΕκπαιδευτικές δράσεις

Την 12η Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε ένα ξεχωριστό  πρόγραμμα για την   ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, μαζί με τη δασκάλα της Φυσικής Αγωγής και τους εκπαιδευτικούς των τάξεών τους, υιοθέτησαν τους μαθητές της Α΄ τάξης. Υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Φυσικής Αγωγής και των εκπαιδευτικών των τμημάτων, οι μαθητές αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα την πρόκληση να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προάγει την αμοιβαία κατανόηση.

Οι  μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες που περιλάμβαναν παιχνίδια γνωριμίας στην αυλή του σχολείου, ομαδικές ασκήσεις και δραστηριότητες που ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών.

Ο στόχος αυτού του προγράμματος ήταν η ενίσχυση της συνοχής και η προώθηση της ομαδικότητας, μέσω της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών τάξεων. Οι μεγαλύτεροι μαθητές ανέλαβαν το ρόλο των “υιοθετημένων αδελφών” και συνεργάστηκαν με τους μικρότερους συμμαθητές τους.

Το πρόγραμμα συμβάλλει στη δημιουργία θετικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών και στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης. Χαιρόμαστε για την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας σε αυτήν την πρωτοβουλία, που ενισχύει το κλίμα αλληλεγγύης και συνεργασίας στο σχολείο μας.

About the author