Επίσκεψη του Ι.Ο.Α.Σ. στο Σχολείο: Προώθηση της Κυκλοφοριακής Διαπαιδαγώγησης μέσω Διαδραστικών Τεχνικών Μάθησης

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησηςΣχολική ζωή

Το σχολείο μας φιλοξένησε μια σημαντική επίσκεψη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) στις 7 Δεκεμβρίου 2023, με στόχο να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σχετικά με την κυκλοφοριακή ασφάλεια. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για τους μαθητές μας να εξοικειωθούν με σημαντικές πτυχές της οδικής ασφάλειας μέσω διαδραστικών μεθόδων μάθησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι του Ι.Ο.Α.Σ. προέβησαν σε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και δραστηριότητες που εστίασαν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων που αφορούν την οδική ασφάλεια. Μέσω διαδραστικών προσεγγίσεων, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν πραγματικά σενάρια και να αναπτύξουν στρατηγικές για την ασφαλή συμπεριφορά στον δρόμο.

Η επίσκεψη αυτή ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης  σχετικά με την οδική ασφάλεια, προωθώντας την ανάπτυξη ενός υπεύθυνου και ασφαλούς  προτύπου. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς το Ι.Ο.Α.Σ. για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ανατροφοδότηση των μαθητών μας και την ενίσχυση της κοινής προσπάθειας για μια πιο ασφαλή οδική κυκλοφορία.

About the author