Πρόσκληση στην εκστρατεία Let’s Do It Greece

CategoriesΑνακοινώσειςΑρχικήΕνημέρωση γονέωνΝέες-Σημαντικές ΑνακοινώσειςΌλες οι Ανακοινώσεις

Αγαπητές/οί Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί των Σχολείων,

Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εκστρατεία Let’s Do It Greece, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, που αποσκοπεί στον καθαρισμό της φύσης από απορρίμματα.

Η εκστρατεία “Let’s Do It” είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, η οποία ενθαρρύνει και οργανώνει εθελοντικές δράσεις καθαρισμού παγκοσμίως, με στόχο την αφαίρεση παράνομων απορριμμάτων από δημόσιους χώρους. 

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε διάφορες χώρες συμμετέχουν στην εκστρατεία “Let’s Do It”, καθαρίζοντας πάρκα, παραλίες, δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους. Μέσω της τεχνολογίας, υποστηρίζεται ο συντονισμός των εκστρατειών και η καταγραφή των αποτελεσμάτων.

Η εκστρατεία Let’s Do It Greece έχει ως στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω συλλογικής δράσης. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετέχει για πρώτη φορά και καλεί τις τοπικές κοινότητες, τους φορείς, τους συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες και τα σχολεία του Δήμου μας να ενώσουν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας στις δράσεις που θα διοργανώσουμε.

Καλούμε τους μαθητές των σχολείων μας να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία είναι σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση του Δήμου μας.

Σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις και τις Υπηρεσίες του Δήμου θα διοργανώσουμε τις ακόλουθες δραστηριότητες τις οποίες προτείνουμε για τη συμμετοχή των μαθητών:

  1. Δράση Καθαρισμού από απορρίμματα στον Υμηττό:

ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ “ΣΕΠΠΒΑΤΥ”, παραπλεύρως Ι. Μ. Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, 10:00 π.μ.

  1. Δράση Καθαρισμού από απορρίμματα στο Λόφο Τσακού:

5ο Γυμνάσιο, Κριεζώτου & Λέλας Καραγιάννη, 10:30 π.μ.

Βασιζόμενοι στην ενθάρρυνση και τη συμμετοχή των μαθητών σας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια επιτυχημένη δράση καθαρισμού που θα έχει μεγάλη επίδραση στην περιβαλλοντική μας κοινότητα. Η συμμετοχή των μαθητών σας θα ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και θα προάγει τη συνειδητοποίηση της σημασίας της συλλογικής δράσης για το κοινό καλό.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή σας και για τη συνεισφορά των μαθητών σας σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία. Με τη συνεργασία μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Μυλωνάκης

About the author