Ανοικτά το σχολείο μας αύριο 31/1/2022, Κουδούνι στις 9:00 π.μ.

CategoriesΑνακοινώσειςΑρχικήΕνημέρωση γονέωνΌλες οι Ανακοινώσεις

Aγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι αύριο Δευτέρα 31/1/2022 τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, μετά από απόφαση του δημάρχου, που είναι στο https://www.agiaparaskevi.gr/portal/enimerosi/nea-anakoinoseis/dimou/7336-9  θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:00 π.μ.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει για αποφυγή του συγχρωτισμού από τις 9:00 π.μ -9:15 π.μ.

Επίσης θα πρέπει να έχετε υπόψιν τα ακόλουθα:

  1. Η πρωϊνή ζώνη δε θα λειτουργήσει αύριο.
  2. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τη Δευτέρα 31-01-2022 οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, όσων σχολείων είχαν κλείσει λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας κάνει σελφ τεστ.  Συνολικά, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων θα κάνουν τρία σελφ τεστ, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/01/22), της Τρίτης (01/02/22) και της Παρασκευής (04/02/22). Το αρνητικό αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλωθεί στην πλατφόρμα του edupass και οι μαθητές κατά την είσοδό τους στο σχολείο θα έχουν μαζί τους εκτυπωμένη τη σχολική κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα ή συμπληρωμένη  χειρόγραφα και υπογεγραμμένη
  3. Όσα παιδιά στη διάρκεια αυτών των ημερών νόσησαν και παρήλθαν οι πέντε ημέρες, προσέρχονται στο σχολείο  αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 31-01-2022 6η ΜΈΡΑ με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) αρνητικό υπό την προϋπόθεση πάντοτε ότι δεν υπάρχουν συμπτώματα . 
  4. Για τους μη εμβολιασμένους μαθητές, στην περίπτωση που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, ακολουθείται η διαδικασία της πενθήμερης απομόνωσης από την τελευταία επαφή με το κρούσμα και αποφυγής επαφής με άλλα άτομα. Την πέμπτη (5η) ημέρα από την τελευταία επαφή με το κρούσμα υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και εφόσον το αποτέλεσμα αυτού είναι αρνητικό επιστρέφουν στις σχολικές δραστηριότητες την έκτη (6η) ημέρα, υπό την προϋπόθεση πάντοτε ότι δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών.
  5. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι οδηγίες όπως σας είχαν δοθεί. (Χρήση μάσκας, αποστάσεις, αντισηψία χεριών, αερισμός αιθουσών, κλείσιμο τμήματος με 50% +1 νοσήσαντες, κλπ)

Αγαπητοί γονείς, 

επειδή λόγω του κρύου που θα επικρατεί και τις επόμενες ημέρες ευνοείται η μετάδοση του ιού, παρακαλούμε  για την πιστή και επιμελή τήρηση των κανόνων, ώστε να διαφυλάξουμε κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία όλων μας  αλλά και την εύρυθμη  λειτουργία του σχολείου.

About the author