Οδηγίες δήλωσης αποτελέσματος self test

CategoriesΑνακοινώσειςΑρχικήΌλες οι Ανακοινώσεις

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4187/10-09-2021, τίθεται σε ισχύ η δήλωση του αποτελέσματος της αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test), η οποία θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή του Δημοτικού, προ Τρίτης και ΠαρασκευήςΚατ? εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Σχολείου ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) θα πρέπει να διενεργηθεί έως και 24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα, 13/9/2021.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Οι γονείς πρέπει να δηλώνετε το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr , στην οποία, αφού επιλέξετε την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», εισέρχεστε με τους κωδικούς taxisnet και ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι αρνητικό, εκδίδεται  μέσω της πλατφόρμας  η σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Οι μαθητές θα φέρουν τη «Σχολική κάρτα» καθημερινά μαζί τους μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου και  θα την επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο Σχολείο .Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε εκτυπωτή, μπορείτε να προσκομίζετε υπογεγραμμένη  χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη «Σχολική Κάρτα» / Δήλωση αρνητικού αποτελέσματος, η οποία επισυνάπτεται.

Αν το self test είναι θετικό, εκδίδεται  μέσω της πλατφόρμας  η σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, με την οποία θα μπορείτε να μεταβείτε σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές θα επιστρέφουν στο σχολείο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε την ανακοίνωση σε εκτυπώσιμη μορφή κάνοντας κλικ εδώ.

About the author