Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό: Μια Μοναδική Εμπειρία για τους Μαθητές

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησηςΠροαγωγή των Τεχνών και του Πολιτισμού

Τη Δευτέρα,  01/04/2024 και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου,    οι μαθητές της Γ τάξης έζησαν μια εμπειρία που συνδυάζει την αφήγηση, τη δραματοποίηση και τη μουσική, με σκοπό να εξερευνήσουν τις σημαντικές έννοιες της διαφορετικότητας, της αποδοχής, της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης.

Με την αφήγηση και τη δραματοποίηση του παραμυθιού «Ο ΚΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ και Ο ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ», οι μαθητές  εμβάθυναν στον κόσμο της διαφορετικότητας και  κατανόησαν τη σημασία της αποδοχής του εαυτού τους και των άλλων.

Ταυτόχρονα,  γνώρισαν τον συγγραφέα του βιβλίου, κ. Β. Αναγνώστου, και  βίωσαν ένα μαγικό ταξίδι μέσα από τους ήχους της λάφτας, ενός παραδοσιακού έγχορδου οργάνου, υπό τις οδηγίες της μουσικού Μ. Κοτσίρη.

Όλη η διαδικασία ολοκληρώθηκε με μια συνέντευξη από τον συγγραφέα, κατά την οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Τέλος, με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού της πληροφορικής, δημιουργήθηκε μια σύντομη ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία θα μεταδοθεί από το Σχολικό Μαθητικό Ραδιόφωνο, την προσεχή Δευτέρα 8 Απριλίου 2024,στις 11:00 π.μ.. Το τραγούδι που ακούγεται στην εκπομπή διδάχθηκε στους μαθητές από την εκπαιδευτικό της Μουσικής. Έως τότε το podcast της εκπομπής είναι διαθέσιμο στη σελίδα: https://europeanschoolradio.eu/el/episode/10500.

Με αυτήν την  εμπειρία, οι μαθητές θα εμπνευστούν και θα ενδυναμώσουν την αυτοεκτίμησή τους, ενώ θα ανακαλύψουν την ομορφιά της πολυμορφίας και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας.

About the author