Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο …άτομα με αναπηρία

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΑυτοαξιόγηση σχολικής μονάδαςΔημοκρατία και Συμμετοχή στο ΣχολείοΕκπαιδευτικές δράσειςΕνημέρωση γονέωνΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή της μάθησηςΣχολική ζωή

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το Σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα “Μαθαίνω να Βλέπω τον Άνθρωπο”, που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Σ.Κ.Ε.Π. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου και παρουσιάστηκε τους μαθητές της Δ΄ Δημοτικού.

Το κύριο θέμα του προγράμματος επικεντρώθηκε στην αναπηρία, με στόχο να ενισχύσει την ικανότητα των μαθητών να εντοπίζουν και να αποδομούν κακές πρακτικές, στερεότυπα και προκαταλήψεις. Το πρόγραμμα προσέφερε μια ευκαιρία για διαλόγο, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συναντήσεις με ειδικούς στον τομέα, προσφέροντας στους μαθητές μας έναν πλούτο γνώσεων και εμπειριών.

Στόχος του προγράμματος ήταν να εξοπλίσει τους μαθητές με τα απαραίτητα εργαλεία για να λειτουργήσουν μελλοντικά ως συνειδητοποιημένοι πολίτες και ως δυναμικός μοχλός αλλαγής μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Εμπνευσμένοι από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να προάγουν τον σεβασμό, την κατανόηση και την αλληλεγγύη στο περιβάλλον τους.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον οργανισμό Σ.Κ.Ε.Π για τη συνεργασία και την υποστήριξή του στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού προγράμματος. Παρακαλούμε όλους τους γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά τους τη σημασία αυτής της εμπειρίας.

About the author