Ανακοίνωση συμμετοχής στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» για τις Ε΄-ΣΤ΄ τάξεις

CategoriesΑνακοινώσειςΑρχικήΕνημέρωση γονέωνΜαθητικοί διαγωνισμοίΌλες οι Ανακοινώσεις

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

και φέτος το σχολείο μας συμμετέχει με τους  μαθητές/τριες των Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3  τμημάτων στο διαγωνισμό Φυσικών «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών “Αριστοτέλης” 2023 για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Διαγωνισμός αυτός γίνεται, για μια ακόμη χρονιά, για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους μαθητές σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.

Τα θέματα των προηγούμενων ετών για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας των θεμάτων του Διαγωνισμού είναι αναρτημένα με τις απαντήσεις τους στον διαδικτυακό τόπο: http://micro-kosmos.uoa.gr (σε διασύνδεση με τους διαδικτυακούς τόπους των φορέων: http://aristotelis.phys.uoa.gr, physicsmentor.gr). Η μελέτη τους μπορεί να αποτελέσει μια προπαρασκευαστική φάση των Διαγωνισμών, ώστε να δοθεί έναυσμα ενδιαφέροντος και τρόπος μελέτης και προετοιμασίας στους μαθητές.

About the author