8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

CategoriesΑνακοινώσειςΑρχικήΕκπαιδευτικές δράσειςΌλες οι ΑνακοινώσειςΣχολική ζωή

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο σχολείο μας σχεδιάστηκαν προσαρμοσμένες αθλητικές δραστηριότητες λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARSCOV-2.

Κοινό σύνθημα όλων: «Το Σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο άνθρωπος έχει ανάγκη την κίνηση που ήταν τόσο περιορισμένη για τα δύο περίπου προηγούμενα χρόνια.

Έτσι, σε κάθε διδακτική ώρα, τα τμήματα κάθε τάξης συναγωνίστηκαν μεταξύ τους παίζοντας παράλληλα με αγαπημένα παιχνίδια και με την απαραίτητη μουσική κάλυψη που ταιριάζει σε κάθε γιορτή. Ταυτόχρονα, στο μάθημα των εικαστικών δημιούργησαν έργα με θέμα την ημέρα του αθλητισμού.

Το πνεύμα των δράσεων ήταν ομαδικό. Δοκιμαστήκαμε στην ταχύτητα, θυμηθήκαμε παραδοσιακά παιχνίδια, παίξαμε με αυτοσχέδιες μπαλονορακέτες και αλλάξαμε το παραδοσιακό σύνθημα των παιδιών σε νέο: “βρέχει, χιονίζει, κερδίζει το παιχνίδι”.

Στην ερώτηση των παιδιών “κυρία ποιος κέρδισε;” η απάντηση ήταν δεδομένη: κέρδισε το παιχνίδι, κέρδισε η χαρά της προσπάθειας, η ικανοποίηση του αποτελέσματος μα πάνω από όλα κέρδισε η υγεία μας ψυχική και σωματική!

About the author