Εξ’ αποστάσεως λειτουργία του σχολείου μας από 11/2/2021

CategoriesΑνακοινώσειςΑρχικήΌλες οι Ανακοινώσεις

Αγαπητοί γονείς -κηδεμόνες
Σας γνωστοποιούμε ότι τα Ωρολόγια Προγράμματα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης η οποία θα ισχύσει από αύριο, Πέμπτη 11-2-2021 και θα διαρκέσει έως ότου αρθεί η αναστολή λειτουργίας της διά ζώσης εκπαίδευσης θα είναι τα ίδια που ίσχυσαν στην προηγούμενη αναστολή.

Παρατηρήσεις- Υπενθυμίσεις :
Α. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠ/ΣΗ
1. Είδος: υποχρεωτική συμμετοχή? θα καταγράφονται οι παρουσίες.
2. Σύνδεσμοι: ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, όλους τους συνδέσμους (http?) που αντιστοιχούν στα διδακτικά αντικείμενα του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Προσοχή στη σωστή σύνδεση!
3. Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την ?είσοδο?:

  • Καταγραφή του μικρού ονόματος του μαθητή προκειμένου ο εκπαιδευτικός να γνωρίζει ποιος “εισέρχεται” καθώς η ηλεκτρονική σήμανση δεν είναι πάντα ενδεικτική του ονόματος του μαθητή. ?
  • Απενεργοποίηση του μικροφώνου και της κάμερας (ο εκπ/κός θα δίνει οδηγίες για τη χρήση τους στην πορεία της τηλεδιάσκεψης). 
  • Άμεση σύνδεση κατά την έναρξη της διδακτικής ώρας για να μη χάνεται διδακτικός χρόνος.

4. Όποιος μαθητής συνδεθεί με ταμπλέτα ή κινητό τηλέφωνο στην ψηφιακή τάξη, θα πρέπει να εγκαταστήσει (download) την εφαρμογή.

Β. ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
1. Η παρούσα σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθορίστηκε βάσει της Εγκυκλίου (Υ.ΠΑΙ.Θ.) με αρ. Πρωτ.: 16313/ΓΔ4, 10-2-2021.
2. Ενημερωθείτε για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου
4624/2019. https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php
3. Υπενθυμίζουμε ότι «Απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση ήχου ή/και εικόνας του ηλεκτρονικώς μεταδιδόμενου μαθήματος καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου που μεταδίδεται ηλεκτρονικώς, πέραν της ζωντανής μετάδοσης ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές/τριες». Μελετήστε τη σχετική ανάρτησή μας στο ιστολόγιο «ΦΕΚ: Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-21», 7-10-2020.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Σύνδεσμοι ανακοίνωσης

  1. Ανακοίνωση εξ αποστάσεως λειτουργίας  από το σχολείο μας
  2. Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας  με Οδηγίες στις σχολικές μονάδες σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

About the author