Φωτίζοντας τη Ζωή μας με Αθλητισμό: Η Ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας

CategoriesΑειφόρο ΣχολείοΑνακοινώσειςΌλες οι ΑνακοινώσειςΠροαγωγή ΥγείαςΣχολική ζωή

Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού του 2023 ήταν μια εκδήλωση που έδωσε έμφαση στη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Το σχολείο μας οργάνωσε μια πλήρη ημέρα αθλητικών δραστηριοτήτων στον σχολικό χώρο, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, με το σύνθημα “Η Κίνηση δίνει Ζωή”.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ενισχύοντας έτσι τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά τους. Ο στόχος της ημέρας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα οφέλη της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού, όχι μόνο για τη φυσική υγεία αλλά και για την ψυχολογική και κοινωνική τους ευημερία.

Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν εντός του σχολείου, είχαμε και παρουσιάσεις αθλημάτων από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα αθλήματα:

  • Kung Fu, με τον εκπαιδευτή Μέμμο Γεώργιο.
  • Kickboxing, με τον εκπαιδευτή Αδάμη Κωνσταντίνο.
  • Ενόργανη και Ακροβατική γυμναστική, με τον εκπαιδευτή Ivo Nusef και την Καβαλιέρη Κωνσταντίνα αντίστοιχα.

Οι παρουσιάσεις αυτές ήταν εμπνευσμένες  και βοήθησαν τους μαθητές να κατανοήσουν την ποικιλία και την ευελιξία του αθλητισμού, καθώς και τις διάφορες επιλογές που έχουν για να ασχοληθούν με δραστηριότητες που τους ταιριάζουν καλύτερα.

Συνολικά, η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού του 2023 ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση που ενίσχυσε την ανάγκη για φυσική δραστηριότητα και αθλητισμό στη ζωή των μαθητών και των μαθητριών. Αναδείχθηκε η σημασία της κίνησης και της άσκησης για μια υγιή και ισορροπημένη ζωή.

About the author