Το σχολείο μας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο

CategoriesΑνακοινώσειςΑρχικήΕκπαιδευτικές δράσειςΕνημέρωση γονέωνΣχολική ζωή

Οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους σχεδίασαν, ηχογράφησαν και παρουσίασαν θέματα ποικίλης ύλης (εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά κτλ) στο Σχολικό Μαθητικό Ραδιόφωνο.

Ακολουθήστε τους συνδέσμους για να ακούσετε τις εκπομπές που δημιούργησαν οι μαθητές μας.

Επιπλέον, εκτός των εκπομπών που δημιουργήθηκαν, οι μαθητές ασχολήθηκαν αφενός με τη σχεδίαση ψηφιακής αφίσας ώστε να υποστηρίξουν την δημοσίευση των εκπομπών στην πλατφόρμα του Μαθητικού Ραδιοφώνου και αφετέρου με την μελέτη της ιστορικής εξέλιξης και τον τρόπο λειτουργίας του ραδιοφώνου και κατασκεύασαν μακέτες ραδιοφωνικών συσκευών από ανακυκλώσιμα υλικά. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε ενδεικτικά κάποια από τα έργα των μαθητών.

Τέλος, ενημερώνουμε πως οι σύνδεσμοι των ηχογραφημένων εκπομπών για όσους το επιθυμούν έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σχολική μας τάξη (eclass) με όνομα αντικειμένου “Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο (Eurοpean School Radio) από την Δ’ Τάξη” στο οποίο μπορείτε να κάνετε εγγραφή με το λογαριασμό του μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ευχαριστούμε όλους γονείς και παιδιά για τη συμμετοχή και τη συνεργασία

και σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

About the author